Cum să alegi rucsacul de damă potrivit? Sfaturi și recomandări

Fie că mergem în oraș să ne întâlnim cu prietenele sau că mergem la serviciu ori într-o drumeție întotdeauna luăm cu noi un obiect în care să ne adăpostim diverse lucruri, precum: cheile, telefonul și portofelul. Bineînțeles de această dată vorbim despre rucsac, acesta fiind unul dintre obiectele vestimentare care nu lipsesc niciodată în garderoba noastră.

Și chiar dacă în trecutul apropiat foloseam rucsacul mai mult pentru drumețiile la munte sau pentru programul nostru de sport, în prezent utilizăm rucsacul în orice moment al zilei și pentru orice tip de eveniment. Iar acest lucru se poate întâmpla deoarece de-a lungul timpului rucsacul a primit o multitudine de schimbări și de îmbunătățiri, astfel încât acesta a devenit un obiect vestimentar foarte practic, elegant, versatil și în același timp foarte chic.

Fiind printre cele mai practice obiecte vestimentare, rucsacul este foarte ușor de asortat la orice tip de ținută sau de pantofi, căci nu contează dacă tu porți balerini, pantofi cu toc sau ghete practice. Totodată trebuie să mai știți despre rucsac că este potrivit pentru oricine, indiferent de vârstă și aici ne referim la toate categoriile de persoane, mai exact domnișoare, doamne, copii și chiar bărbați.

Pentru persoanele acelea curioase ar trebui să specificăm faptul că rucsacul a avut parte de 3 etape de dezvoltare în timp și anume: la început au fost acele rucsacuri cu uz sportiv, mai apoi cele cu uz zilnic și ulterior s-a ajuns să înlocuiască majoritatea poșetelor doamnelor.

Și pentru că am adus în discuție etapele de dezvoltare ale rucsacului mai trebuie să știți că în ultima perioadă au apărut mai multe tipuri de rucsacuri, dintre care cele mai căutate sunt acele rucsacuri elegante, din piele naturală, materiale ecologice, din materiale textile sau cu diferite imprimeuri și broderii, care să îmbine stilul cu modul practic de a fi purtat.

De ce să purtăm un rucsac în loc de geantă și care ar fi avantajele acestuia?

După cum am spus și mai sus rucsacul de damă este cea mai bună opțiune pentru toate doamnele aflate în permanență în mișcare. Cu atât mai mult cu cât rucsacul este chic, versatil și ușor de asortat în orice moment al zilei.

Dar pentru a putea fi cu adevărat practic rucsacul trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie cât mai spațios și cu cât mai multe compartimente și buzunare. De asemenea rucsacul nu-și va pierde niciodată farmecul având în vedere că este potrivit pentru vacanțe și ieșiri în oraș, pentru job sau plimbările prin parc.

Tipuri de rucsacuri în trend în 2021

 • rucsacul tip ghiozdan potrivit pentru ținuta office;
 • rucsacul metalizat reprezintă o pată de culoare în acele ținute monotone pe care le aveți în garderobă;
 • rucsacul din piele naturală potrivit pentru orice damă;
 • rucsacul care deține imprimeuri și broderii ideal pentru ținuta boho chic (reprezintă acel stil vestimentar nonconformist, tineresc și inspirat din culorile calde ale naturii);

O altă caracteristică importantă care ne ajută în alegerea rucsacului potrivit se referă la următoarele aspecte:

 • materialele de calitate din care este realizat acel rucsac;
 • dimensiunile pe care le deține respectivul rucsac;
 • calitatea oferită de rucsac;
 • impermeabil, astfel încât să nu ai probleme cu toate capriciile vremii;

Nu ar trebui să uităm că la modă sunt acele rucsacuri din piele naturală, modele textile sau țesute, modele cu broderii și printuri, dar și acele modele aurii, argintii, cu paiete sau cu franjuri. Prin urmare să nu neglijăm și să alegem rucsacul în funcție de stilul și de utilitatea pe care i-o dăm.

Astfel avem la îndemână următoarele stiluri:

Rucsac Urban style

Urban style – rucsacul pe care îl putem purta în fiecare zi, fiind foarte comod, chic și în același timp practic. În această categorie putem insera și rucsacul de culoare neagră, un rucsac de tip geantă, care să fie comod și foarte practic în orice situație vă aflați; Descoperă aici colecția nouă de rucsacuri Urban Style.

rucsac negru urban style

Technology style

Technology style – este acel tip de rucsac care este special și adaptat pentru deplasarea cu ușurință a unei game variate de gadget-uri moderne;

Fashion style

Fashion style – aici putem include foarte multe variante de rucsacuri dama din piele naturala, deoarece în mare măsură este acel tip de rucsac care se poate purta în orice moment și orice tip de eveniment. Aici putem include modelele originale, modelele super trendy realizate din diferite materiale și culori foarte variate, cu accesorii sau fără și de asemenea tot aici includem și modelele clasice din piele naturală.

Rucsac dama din piele naturala DiAmanti Enna Taupe Scuro

Se poate adăuga rucsacul pentru birou așa cum este și modelul nostru Diamanti Enna din piele naturală (cu bretele reglabile și detașabile,accesorii metalice, iar la interior prevăzut cu căptușeală textilă), dar și rucsacul pentru diverse cumpărături, așa cum poate fi și rucsacul Marc Jacobs cu bretele ajustabile și imprimeu uni;

rucsac_dama_din_piele_naturala_diamanti

Rucsacul sportiv

Tot aici trebuie să amintim de rucsacul sportiv care se potrivește de minune cu drumețiile la munte și nu numai, iar în acest caz vă puteți orienta către acest rucsac impermeabil care să vă vină în ajutor și care să vă protejeze lucrurile de ploaie.

Rucsac negru material textil impermeabil Gomez

Cum se întrețin rucsacurile din piele naturală?

În cazul în care ai ceva probleme cu rucsacul tău din piele nu te grăbi să-l schimbi, căci îl poți întreține ceva mai mult timp, dacă îi acorzi ceva mai multă atenție. Pentru a-i oferi o întreținere bună trebuie să pui în practică următoarele trucuri:

 • șterge praful cu o cârpă din bumbac sau cu o perie moale;
 • murdăria se poate curăța cu puțin șampon și apă călduță;
 • petele unsuroase se scot cu puțină zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu;
 • zgârieturile sunt scoase cu pastă de dinți;
 • iar zgârieturile aflate pe accesoriile din piele sunt eliminate cu ulei de bucătărie;
 • rucsacul din material textil se spală cu detergent;
 • și bineînțeles locul de depozitare al rucsacurilor trebuie aerisit periodic;

De unde cumparam rucsacuri dama din piele?

Indiferent de bugetul de care dispui, in magazinele online cu genți și accesorii găsești cele mai multe și variate modele, la prețuri accesibile. Ai la dispoziție mii de produse, brand-uri Românești sau internaționale de renume, astfel încăt vei găsi rucsacul perfect, pe care ți-l dorești. Aruncă un ochi și către rucsacurile de damă la reducere, reducerile te vor ajuta sa cumperi cât mai multe accesorii la un preț mult mai mic decât la mall.

Așadar rucsacul definește un spirit liber și mai mult decât atât fiecare rucsac spune o poveste despre el însuși, dar și despre cea care îl poartă. Bineînțeles la această poveste se adaugă și mici detalii care sunt legate de broderie, materiale și îmbinarea tuturor acestor elemente.

Leave a Comment

Blog de fashion
error: Content is protected !!